Aikaansaannosten hautajaiset
Haluan yhdellä nopealla vilkaisulla erottaa tehtävälistastani, mitkä tehtävät ovat hoidettuja ja mitkä vielä tekemättä. Joten aikaisemmin, saatuani tehtävän hoidettua, vedin sen vain yli, jotta se erottui selvästi tehdyksi.
Myös sähköisessä tehtävälistassa tehty tehtävä tulee yleensä deletoitua kokonaan tai sitten se vain katoaa jonnekin arkistoon näkymättömiin.
Totesin kuitenkin, että tämä poissa silmistä poissa mielestä tapa ei ollut kovin inspiroiva eikä aikaansaannoksia juhlistava.
Lisäksi tavanomainen ja tylsä tehtävälista ei auttanut minua lainkaan ajankäytön hallinnassa ja siten saavuttamaan haluamiani tuloksia, joten lähdin lopulta etsimään ja kehittelemään jotain parempaa vaihtoehtoa.
Tehtävälista vuosimallia 2017
Tänä päivänä tehtävälistani roolissa toimii päivä-/viikkosuunnitelma, joka on toimiva, inspiroiva ja värikäs. Saan muokattua sen täysin oman näköiseksi ja omiin tarpeisiini sopivaksi.
Viikkosuunnitelma, joka päivittyy päivittäin
Suunnittelen tulevan viikon kerralla edeltävänä viikonloppuna, jolloin kirjaan viikkosuunnitelmaani muun muassa kaikki jo tiedossa olevat menot ja kunkin päivän pakolliset tehtävät.
Minulla on tietokoneella valmis pohja, jossa viikoittain ja päivittäin toistuvat asiat ovat jo valmiina omilla paikoillaan, joten suunnittelu on helppoa ja nopeaa.
Kun tulevan viikon ohjelma on pääpiirteissään valmis, tulostan sen. Vaikka nykyään onkin käytettävissä kaiken maailman applikaatioita ja älylaitteita, en ole vielä löytänyt paperisen tehtävälistan voittanutta.
Tulostettu viikkosuunnitelma ei toki ole vielä lopullinen, vaan se elää, muokkautuu ja päivittyy viikon aikana. Joka ilta on varmistettava, että seuraavan päivän suunnitelma pitää sisällään kaiken ajankohtaisen ja tärkeän, ja lisäksi on laitettava seuraavan päivän tehtävät tärkeysjärjestykseen.
Tehtävälistasta onnistumisten juhla
Nykyään, kun tehtävä on tehty, yliviivaan sen viikkosuunnitelmastani värikkäällä korostustussilla.
Korostan aikaansaannoksiani, sillä ovathan ne sen päivän saavutuksia ja onnistumisia. Mitä värikkäämpi päiväsuunnitelmani on päivän päätteeksi, sitä onnistuneempi päivä minulla on ollut.
Muista juhlia - joka päivä!
Mitä ikinä saatkin päivän aikana tehtyä, sinun kuuluu aina juhlia sitä. Unohda vähättely ja mollaus. Sen sijaan korosta sitä mitä olet saanut aikaan.
Mikä tahansa aikaansaannos on juhlimisen arvoista.
Säilytä todistusaineisto onnistumisistasi
Tallenna päiväsuunnitelmasi, jotta näet jälkikäteen mitä olet tehnyt milloinkin. Silloin myös viikko-, kuukausi- ja vuosiyhteenvedon tekeminen on huomattavasti helpompaa.
Vanhat tehtävälistat ovat myös kullanarvoisia huonoina päivinä. Jos joskus ajattelet, ettet koskaan saa mitään aikaiseksi, vilkaise vain menneitä saavutuksiasi ja onnistumisiasi, jolloin voit todeta, että kyllähän sinä teet ja ehdit vaikka mitä. Kun vain haluat.
Anna itsellesi edes mahdollisuus onnistua
Suunnitelman tekeminen etukäteen on kaiken a ja o, sillä sen avulla edistät tavoitteitasi päivittäin. Ilman suunnitelmaa minäkään en saisi asioita aikaan, en ainakaan niitä tärkeimpiä, enkä varsinkaan päivittäin.
Anna sinäkin itsellesi mahdollisuus onnistua ja luo onnistunut päivä.
Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman sponsorointia tai affiliaattilinkkejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti